Echo’s

"Elke echo is speciaal, het geeft een bijzonder inkijkje in de buik van de moeder en een blik op het nieuwe leven."

– Janneke van Veldhuizen, verloskundige

Deze echo’s bieden wij aan

Vitaliteits- en termijnecho

Vergoed door verzekering

Aan het begin van de zwangerschap wordt er bij iedere zwangere een vitaliteits- en termijnecho gemaakt. Het kindje wordt daarbij opgemeten en aan de hand van die metingen wordt de uitgerekende datum bepaald.

Groei echo

Op indicatie vergoed

Op medische indicatie wordt een groei echo gemaakt. In het begin van de zwangerschap wordt bepaald of de groei-echo nodig is. Wanneer blijkt dat de baby tijdens de controles voor- of achterloopt op groei, dan wordt op dat moment een groei-echo ingepland.

20- wekenecho

Vergoed door verzekering

De echoscopist kijkt naar alle zichtbare organen en structuren van de baby, naar de groei van de baby en naar de hoeveelheid vruchtwater. Lichamelijke afwijkingen kunnen hierbij zichtbaar worden. Wanneer dat het geval is, wordt er altijd vervolgonderzoek aangeboden.

Liggingsecho

Vergoed door verzekering

Bij 36 weken wordt er bij iedere zwangere een liggingsecho gemaakt. Hierbij controleren wij of het kindje met het hoofd naar beneden ligt en of er voldoende vruchtwater aanwezig is.

Wij zijn bevoegd voor het maken van termijn-, groei-, 20 weken-, en liggingsecho’s. In onze praktijk in Hardegarijp hebben we de beschikking over een uitgebreid echo-apparaat. Hiermee zullen we de eerste momenten van jullie kleine vastleggen.

Pret-echo’s

Pret-echo’s, oftewel echo’s die niet noodzakelijk zijn, doen wij niet. Hiervoor verwijzen wij door naar echobureaus in de omgeving.

Waarmee kan je rekening houden?

  • Op de dag van het onderzoek de buik niet insmeren met bodylotion of iets anders.
  • Bij een termijnecho zorgen voor een volle blaas; vanaf een uur vóór het onderzoek niet plassen en minimaal een halve liter water drinken.
  • Naast je partner,  graag niet meer dan 2 mensen extra meenemen naar het onderzoek.
  • Neem bij de 20-weken echo bij voorkeur geen kinderen mee.

De 13-weken echo wordt niet door ons gemaakt. Hiervoor verwijzen we je door naar een echobureau in de omgeving.